Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Harm Noordhoorn exposeert
in Salon de Praam
Debuutbundel stadsdichter
Wibo Kosters

Almar Otten signeert 9 juni

Herinnering van Jaap Nieuwenhuis, (geboren in Deventer 1927 ) opgeschreven tgv het 125-jarig jubileum van boekhandel Praamstra.

Toen ik las over de oprichter, Pieter de Lange was ik even terug in het jaar 1937. Ik was toen 10 jaar en zat op de Graaf van Burenschool. Eén van m’n vriendjes was Pietje Schotte. Het bijzondere aan Pietje Schotte was dat zijn grootvader een boekhandel had in de Lange Bisschopstraat. Vaak nam hij mij tussen de middag daar mee naar toe om in het kinderhoekje te snuffelen en vooral om het nieuwste Bruintje Beer-album i n te kijken. De winkel was niet zo groot als later. De kinderboeken stonden in een soort alcoof., voor ons een klein paradijs. Meneer De Lange, met grijze snor en altijd met zwarte jas en gestreepte broek en hoge, stijve boord waarvan de puntjes omgeklapt waren, was niet alleen in de zaak. Hij werd bijgestaan door een jonge man met gepommadeerd haar en een bruine, houten kunsthand waarmee hij venijnige tikken kon uitdelen als wij naar zijn mening de boeken niet netjes genoeg behandelden. Hij hield ons namelijk nauwlettend in de gaten.
Als wij ons zat gekeken hadden gingen we naar boven, waar in de eetkamer, boven de winkel, grootmoeder De Lange ons wachtte met een boterham met een spiegelei.
Met haar opgestoken grijze haar, zwarte, lange jurk en lorgnet deed ze me denken aan Selma Lagerlöf. Grootvader De Lange had zich ook aan tafel gezet en wat mij heel interessant voorkwam was, dat zijn boterhammen zorgvuldig door zijn vrouw op een klein koperen weegschaaltje werden afgewogen. Hij had namelijk suikerziekte.
Ik weet nog steeds niet of mijn vriendschap met Pietje Schotte wel zo onzelfzuchtig was.....

De keuze van Miriam Heijs


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Historische atlas van Deventer

Nu in prijs verlaagd van
€ 29,50 voor € 15,00

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook