banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE EWOUT STAARTJES - ‘HELENDE KOU’ 

      

Helende-kouOp vrijdag 17 november wordt ‘Helende kou’ gepresenteerd, het boek van Deventenaar Ewout Staartjes over koudetraining.

 

Bij ons staat het nog in de kinderschoenen terwijl ‘koudeharding’ in Oekraïne en Rusland al eeuwenlang deel uitmaakt van de traditie van ‘zakalivanië’, ofwel harding: vitaal en weerbaar worden dankzij gedoseerde stressprikkels van natuurelementen. In onze cultuur ontbreekt deze traditie en we kunnen daar veel van leren.

 

Helende Kou is niet alleen een persoonlijke zoektocht naar genezing maar is tegelijkertijd een levendige handleiding in een traditionele methodiek van koudetraining. Het boek is doorspekt met reisverhalen en anekdotes van de auteur in winters Rusland en Oekraïne. Als bonus krijgt de lezer vele leefstijltips.


De presentatie start om 17.00 uur met een emmergieting door ongeveer veertig personen op het Grote Kerkhof, in de fontein. Vervolgens start om circa 17.45 u een lezing door Ewout Staartjes in de Lebuinuskerk. Na afloop daarvan is er een drankje bij ons in de winkel, waarbij Ewout natuurlijk zijn boeken zal signeren.


Datum: vrijdag 17 november 2023
Aanvang: 17.00 uur op het Grote Kerkhof, borrel vanaf ca. 18.30 bij Boekhandel Praamstra
Toegang vrij

 

Ewout Staartjes – 'Helende kou'
Paperback € 24,99

 

  

 

DUBBELLEZING twee auteurs, twee nieuwe titels, twee keer de blik naar boven

 

drukkerijklok

 

Op maandag 27 november komen twee stadgenoten, Huub Eggen en Peter Paul Hattinga Verschure, praten over hun onlangs verschenen boeken. Wat zij gemeen hebben is dat zij beiden al eerder boeken publiceerden en voor deze nieuwe titels, dat zij hun blik naar boven hebben gewend.


Huub Eggen schreef samen met Govert Schilling het boek ‘Hemel en aarde’, dat de duizelingwekkende ervaring biedt van een blik in het heelal en vanuit datzelfde heelal zicht op onze wereld. Spectaculaire beelden van sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand, de Melkweg of planeet Mars worden gecombineerd met ruimtefoto's van natuurverschijnselen zoals vulkaanuitbarstingen, menselijke activiteiten (zoals vervuiling en megasteden bij nacht) en opmerkelijke landschappen.


Van kunstenaar en weerkenner Peter Paul Hattinga Verschure verscheen ‘Optische verschijnselen in Nederland’. Het morgenrood, de regenboog, fata morgana’s, daar hebben we allemaal wel eens van gehoord. Maar wie kent de ring van Bishop, de bogen van Lowitz, de onderzon of de groene flits? De hemelverschijnselen ontstaan door een wisselwerking tussen licht en atmosferische deeltjes. Veel optische verschijnselen zie je makkelijk over het hoofd, maar als je weet waar je op moet letten, kan iedereen ze waarnemen.


Govert Schilling en Huub Eggen - ‘Hemel & aarde. Een veranderlijke planeet in een adembenemende kosmos’

Hardcover € 28,99


Peter Paul Hattinga Verschure – ‘Optische verschijnselen in Nederland’

Hardcover € 39,90


Datum: maandag 27 november 2023 

Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Entree € 10,00 

 

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra