banner 540 zomer

 
 

 

KINDERBOEKENWEEK: 4 TOT EN MET 15 OKTOBER

      


Op
woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek, hét jaarlijkse feest waar lezen en leesplezier voor kinderen centraal staan. Het thema is dit jaar: Bij mij thuis.


Bij iedereen is het thuis anders. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’ in allerlei vormen en ontdekken verschillen en gelijkenissen. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

 

Kom kijken en een mooi boek kopen in de winkel of bij onze stand op het Kinderboekenweekspektakel. We hebben kasten vol en er is altijd iets voor je bij. Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk er gratis bij als je voor tenminste € 13,50 een boek koopt.

 

KINDERBOEKENWEEKSPEKTAKEL

Kom naar het jaarlijkse Kinderboekenweekspektakel op zondag 8 oktober van 10.30-15.00 uur in de Bibliotheek Centrum! Er zijn optredens van schrijvers, er is een mini-escaperoom en er zijn diverse workshops, zoals een tekenworkshop en een gedichtenworkshop.

 

Schrijver Erik van Os opent om 10.30 uur de dag met een spetterend muzikaal optreden. Later op de ochtend treedt hij nogmaals op. Ook Annet Schaap en Jozua Douglas treden twee keer op. Schrijver en illustrator Kees de Boer geeft een tekenworkshop. De schrijvers vertellen iets over hun werk en beantwoorden vragen.

 

Net als andere jaren is Boekhandel Praamstra aanwezig met een goed gevulde boekenstand. De schrijvers signeren daar telkens na afloop van hun optredens hun boeken.

 

Lees hier wat er allemaal te zien en doen is tijdens het Kinderboekenweekspektakel.

 

Het Kinderboekenweekgeschenk

 

Ravi en de laatste magie’ is het Kinderboekenweekgeschenk van 2023. In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

 

Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Sanne Rooseboom. De illustraties zijn van Sophie Pluim. Je krijgt ‘Ravi en de laatste magie’ gratis als je tijdens de Kinderboekenweek voor € 13,50 aan kinderboeken koopt.

 

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek

 

Mijn huis is jouw huis’ van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek. De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. 'Mijn huis is jouw huis,' zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en ging nooit meer weg. Er werd een kamertje bij gebouwd. Maar ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwden ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en is er steeds meer huis! Tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan...

 

Yvonne Jagtenberg - ‘Mijn huis is jouw huis’
€ 8,25

  

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra