banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE ATLAS VAN NEGEN HANZESTEDEN

     

akibiades 265Op donderdag 7 september lanceert Uitgeverij WBOOKS bij Praamstra de ‘Atlas van negen Hanzesteden – Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen, Zwolle’. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan burgemeester Ron Köning van Hanzestad Deventer. U bent van harte welkom bij deze boekpresentatie.

De Atlas van negen Hanzesteden bestaat uit een groot aantal bijzondere kaarten, kundig beschreven door Paul Brood, Michel Groothedde, Ewout van der Horst, Frank Inklaar en Harry Stalknecht. Het boek biedt een aantrekkelijk historisch overzicht van de relatie tussen de negen steden en de Hanze door de eeuwen heen. Het verscheen bij Uitgeverij WBOOKS en kwam tot stand in samenwerking met Marketing Oost.

‘Atlas van negen Hanzesteden’
Hardback, € 24,95

Datum: donderdag 7 september
Aanvang: 17.00 uur
Entree vrij

 

JUFFEN- EN MEESTERSAVONDdrukkerijklok

 

Op maandag 18 september vindt - in de aanloop naar de Kinderboekenweek - voor de 7e keer de Juffen- en Meestersavond plaats, bij ons in de winkel, in samenwerking met Bibliotheek Deventer. Iedereen is van harte welkom!

Onze gast is dit keer Erik van Os, die dit jaar een Zilveren Griffel kreeg voor zijn dichtbundel ‘Applaus voor je vinger’. Hij schrijft – vaak samen met zijn vrouw Elle van Lieshout – prentenboeken, gedichten en liedjes. Een kleine greep uit zijn oeuvre: Twee schatjes van ratjes, Dat boek met die bananen en De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn. En nog veel meer.

Erik neemt zijn gitaar mee, het belooft een gezellige avond te worden!

De toegang is gratis, aanvang 19.00, inloop tussen 18.30 en 18.45. Voor koffie en thee wordt gezorgd.
Datum: 18 september 2023 
Aanvang: 19.00 uur
Entree vrij, wel aanmelden

  

 

EEN AVOND MET TOMMY WIERINGA’

 

Op 19 september verschijnt de nieuwe roman van Tommy Wieringa, “Nirwana”. De week erna, op maandag 25 september, komt hij naar de winkel om over het boek te vertellen. Natuurlijk zal hij ook signeren.

 

 

De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon: samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Wie is die man die binnen de familie wordt vereerd als een heilige? Willem Adema geldt als een visionair waterbouwkundige met een besmet verleden. Hij vecht aan Duitse zijde aan het oostfront om de olievelden van de Kaukasus te veroveren, maar halverwege de oorlog komt hij tot inkeer en sluit zich aan bij het verzet.
Lees verder >>

 

Tommy Wieringa – ‘Nirwana’
Paperback, € 29,99

 

Datum: maandag 25 september 2023 
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra