banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE ZANDLEVEN & ZOON

     

      

Donderdagavond 15 juni wordt bij Boekhandel Praamstra het boek ‘Zandleven & Zoon gepresenteerd, geschreven door Ria Zandleven-Snoek.

Dit verhaal over de schilders Zandleven is gebaseerd op onderzoek, correspondentie, recensies en persoonlijke levensverhalen.

Thomas Zandleven vond het leven in zijn ouderlijk huis in Leeuwarden zo onaangenaam dat hij in het voorjaar van 1857 met wat guldens op zak wegliep. Nadat hij in Duitsland het schildersvak had geleerd, ondernam hij een voetreis naar Genève en werkte vervolgens in heel Nederland. In Castricum vond hij zijn geliefde waarmee hij trouwde en zich in Koog aan de Zaan vestigde. Naast schilderen stookte Thomas ook verf en vernis en de zaken gingen goed. 

Hun eerste kind, geboren in 1868, was een zoon, Jan Adam. Voor Thomas stond bij de geboorte de toekomst voor zijn zoon al vast. Jan Adam wilde graag zijn tekentalent verder ontwikkelen, toch aanvaardde hij uiteindelijk tegen zijn zin een rol in de fabriek. De verhouding tussen vader en zoon verslechterde en de spanning liep zo hoog op dat de bom barstte en Jan Adam zijn eigen weg koos.

Ria Zandleven-Snoek – ‘Zandleven en zoon’
Gebonden, € 20,00

Datum: donderdag 15 juni 2023 

Aanvang: 19.30 uur
Entree vrij

 


 

ROXANE VAN IPEREN IN DE WINKEL 


Op maandagavond 3 juli is Roxane van Iperen te gast bij Boekhandel Praamstra. Zij wordt  geïnterviewd door haar uitgever Jasper Henderson over haar nieuwe roman ‘Dat beloof ik’.  


Roxane van Iperen heeft al indruk gemaakt op een groots lezerspubliek met haar non-fictie boeken ‘‘t Hooge Nest’, ‘De genoxidefax’ en ‘Eigen welzijn eerst’. Voor haar nieuwste roman baseerde de schrijfster zich op haar eigen verleden. 

Over het boek
De twaalfjarige M. groeit op in twee werelden. Thuis is er chaos en geweld, op school past ze zich geruisloos aan. Haar ouders zijn continu op de vlucht – voor de buitenwereld, elkaar, hun eigen demonen – en sleuren M. mee, van dorp naar dorp, van school naar school. Ze zoekt haar heil in de natuur en bij andere buitenstaanders – de bewoners van een vakantiepark, de reizigers in een woonwagenkamp, een groep kunstenaars in het bos. Maar nergens krijgt ze de kans om wortel te schieten, of, belangrijker nog: om met iemand een gedeeld verleden op te bouwen. Voor iedereen is ze slechts een voorbijganger. En als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel?

‘Dat beloof ik’ is het verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven. En uiteindelijk voor een onmogelijke keuze komt te staan.

Roxane van Iperen – ‘Dat beloof ik’
Paperback, € 24,99

Datum: maandag 3 juli 2023 
Aanvang: 20.00 uur
Entree € 10,00

 

  
  

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra