banner
540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE ‘HET WORDT HOOG WATER’

           


Hoog waterHet kunsteducatieproject van kunstenaars Floor Coolsma en Jojanneke Dekens voor de IJsselbiënnale van 2021 heeft geleid tot de publicatie ‘Het Wordt Hoog Water’.

Basisschoolleerlingen dachten na over wat er gebeurt als het hoog water wordt in de IJsselvallei. Ze kozen een element waarmee ze aan de slag gingen. Dit kon iets uit het landschap, een dier, een gebouw of kunstwerk zijn. Hiervoor ontwierpen ze een vaartuig dat het naar het droge zou kunnen brengen zodat iedereen ervan zou kunnen blijven genieten.

Ook hebben de kinderen onderzoek gedaan door hun gekozen element vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen. Hierdoor is er een document ontstaan van diverse uitingen over dat specifieke element. Tijdens IJB21 werden alle creaties in de Harculo Centrale tentoongesteld.

De ontwerptekeningen en onderzoeken zijn bijeengebracht in een publicatie. Die is vanaf 21 april 2023 te koop bij boekhandel Praamstra. Op donderdag 20 april om 19.30 is de feestelijke presentatie van het boekwerk. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!


‘Het wordt hoog water’, € 20,00
Datum: donderdag 20 april 2023 
Aanvang: 19.30 uur
Entree vrij


 

 

LEZING NIJNTJE XXL MIFFY – COLLECTOR’S ITEM 

 


Op woensdagavond 3 mei komt Coen Sligting van uitgeverij Komma in de winkel vertellen over de nieuwe uitgave ‘nijntje xxl miffy’
 
 
 
 

In dit prachtig uitgegeven boek ligt de focus op Dick Bruna als baanbrekend illustrator. Bruna’s werk is bedrieglijk simpel. De herkenbare, ogenschijnlijk kinderlijke vormen en kleuren zijn in werkelijkheid zeer weldoordacht. Juist de verregaande stilering en vereenvoudiging geven Bruna’s illustraties hun krachtige uitwerking, op jong en oud. 

De illustraties van Bruna zijn visionair en vooruitstrevend. Hij raakte geïnspireerd door avant-gardisten zoals Braque, Picasso, Matisse en Léger. Het kleurgebruik, het ontbreken van perspectief en de eenvoud in het werk fascineerde hem. Hij begon zelf te experimenteren met een eenvoudig, helder kleurgebruik en het weglaten van details. Nergens wordt Bruna’s visie, vakmanschap, en de kunst om met kleur ruimtelijkheid in het platte vlak te creëren duidelijker dan in zijn beroemdste creatie: nijntje.

Uitgeverij Komma heeft in nauwe samenwerking met Mercis Publishing gewerkt aan deze bijzondere uitgave. ‘nijntje xxl miffy’ heeft een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren en is daarmee een bijzonder verzamelobject voor de echte liefhebber. Het boek is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.
De uitgave telt bijna 600 pagina’s die volledig in het teken staan van de krachtige vormgeving van nijntje. De afmetingen zijn 35,5 x 45 x 8 cm. Speciaal voor deze uitgave heeft ontwerper Bob van Dijk een prachtige boekenstandaard ontworpen in de vorm van het beroemde kruisje. 


Dick Bruna – ‘nijntje xxl miffy’
Gebonden, 592 pagina’s, € 2.995,00


Datum: woensdag 3 mei 2023
Aanvang: 20.00 uur

Entree vrij, graag wel even aanmelden in de winkel, telefonisch of via
 e-mail >>


 

 

   

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra