banner 540 zomer

 
     
 
APRIL: MAAND VAN DE FILOSOFIE

     

      

 

April is de Maand van de Filosofie. Jaarlijks worden in april door heel Nederland en Vlaanderen filosofische nachten, programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd rondom het thema van de Maand van de Filosofie. In dit kader verschijnt elk jaar tevens een nieuw filosofisch essay en een filosofisch kinderboek. 

 

LEZING JOEP DOHMEN – IEMAND ZIJN

 

In het kader van de Maand van de filosofie is filosoof Joep Dohmen op maandagavond 24 april in de winkel.


Recent is van zijn hand de titel Iemand zijn’ verschenen. In dit boek en de bijbehorende lezing laat hij zien op welke manieren wij ons kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken mensen.

We leven in een vloeibare tijd. Er zijn zoveel invloeden en zoveel opties. Er klinken zoveel stemmen en er is zoveel lawaai. Hoe kunnen we daarin overeind blijven en onszelf bewaren? 

Hoe moeilijk de omstandigheden intussen ook zijn, we kunnen leren omgaan met de vele versnellingen en met meer aandacht leven in het hier en nu. We moeten weer leren om elkaar te waarderen en de onderlinge verschillen te verdragen. De voornaamste opdracht van vandaag is dat we het huis van de aarde weer bewoonbaar maken. Bij deze zoektocht naar praktische wijsheid kan de filosofie ons helpen.

Datum: maandag 24 april 2023 


Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00, incl. koffie/thee en een drankje
Aanmelden in de winkel, telefonisch of via e-mail


 

 

 

 

FILOSOFISCH ESSAY

 
In de ruimte lonkt het nieuwe goud. Waar vroeger verre landschappen gekoloniseerd werden, zijn nu planeten aan de beurt. Miljardairs lanceren de ene raket na de andere, er zijn plannen voor mijnbouw op asteroïden en voor een tankstation op de maan -  voor wie op doorreis is naar Mars. 

Maar ten koste van wat? In dit boek neemt Marjolijn van Heemstra ons mee naar de vertes die rijk maken en toont ze de verarming die dat tegelijkertijd teweegbrengt. 


Marjolein van Heemstra
‘Wat is ruimte waard’
Paperback / Ingenaaid, € 8,00


 

 

 


 

FILOSOFISCH KINDERBOEK

 

Joke van Leeuwen. Een pluisje wordt door de wind weggeblazen, ver weg van haar warme trui, naar het oor van een sportvrouw die net op het podium staat met een zware kampioensbeker. Het pluisje kriebelt en als de sportvrouw daar iets aan wil doen valt de beker uit haar handen. De beker rolt de rivier in en belandt op de zanderige bodem, vlak naast een zalm. Zo knoopt Joke van Leeuwen een bijzonder doorgeefverhaal van ontmoetingen in elkaar. Ongewone personages zoals een vlieg, een paardenbloem en een straatsteen praten met elkaar over klein of groot zijn, gewild zijn of verstoten.

Joke van Leeuwen
‘Dàt bedoel ik, zei de zalm’
Hardcover, € 13,50

 


 
 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra