banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE & EXPOSTIE MET ORIGINELE TEKENINGEN UIT TOM TIPPELAAR IN SALON DE PRAAM BIJ BOEKHANDEL PRAAMSTRA


Madoc 265


Jan Marinus Verburg (1949) wordt geboren met een potloodje in zijn hand in Groningen en brengt zijn jeugd door in Amsterdam en Zutphen. In 1967 belandt hij op de AKI in Enschede. Sinds 2015 woont en werkt hij in Deventer.

Lees meer >>

 

In 1977 breekt Jan door met het boek Tom Tippelaar, een beeldverhaal met tekst van Annie M.G. Schmidt, waar Jan in 1978 het Gouden penseel voor krijgt uitgereikt. Dit legendarische boek wordt nu herdrukt.Ter gelegenheid daarvan worden de originelen tentoongesteld in Salon de Praam van 2 augustus t/m 29 augustus. Een visueel spektakel!
Boekpresentatie

Op vrijdag 13 augustus om 17 uur is er een feestelijke boekpresentatie ter gelegenheid van het verschijnen van deze zesde druk. Jan Verburg zal vertellen over de totstandkoming van het boek en we zullen hem opnieuw het gouden penseel overhandigen.

Aanmelden kan via: [email protected]

Tegelijkertijd is er (van 2 augustus t/m 25 september) een indrukwekkende expositie in De Grote Kerk van Lochem te bezichtigen. Daar wordt de indrukwekkende toegangspoort van het Lowlandsfestival nog één keer opgebouwd.

Lees meer>> 

 

Bij deze tentoonstelling verschijnt een, speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte, leporello die in een kleine oplage van 500 [100 HC] zal worden uitgegeven. Ieder exemplaar zal worden genummerd en gesigneerd door Jan M. Verburg. Dit collectors-item is ontworpen door niemand minder dan Irma Boom. Het boek kost 65 euro en is te koop in de Grote Kerk in Lochem en bij boekhandel Praamstra.
Voor meer informatie: https://lost-paradise.nl/jan-m-verburg

 

 

Over Tom Tippelaar
Tom Tippelaar heeft enorme oren. Daar wordt hij wel mee gepest, maar hij kan er ook reuzegoed mee horen. De vakantie is net begonnen als hij een brief van zijn oom Hazewijn krijgt. Die nodigt hem uit naar het eiland Neus te komen om te helpen een probleem op te lossen. Tom aarzelt geen ogenblik. Hij pakt zijn rugzak en gaat liften. En dat is het begin van een groots avontuur, waarbij zijn oren hem nog goed van pas komen!

Tom Tippelaar verscheen voor het eerst in 1977, werd in 1978 bekroond met een Gouden Penseel, en is inmiddels een legendarisch boek geworden. Dit is de zesde druk, in een kleiner formaat, maar met dezelfde denderende kleuren van Jan Marinus Verburg.

‘Tom Tippelaar’ / Jan M. Verburg, Annie M.G. Schmidt
Gebonden € 18,99

 

 

 

 

 

 

 

 

MET PRAAMSTRA MEE NAAR DE LANGE B.Zoals u weet, gaat de winkel in september verhuizen naar Lange Bisschopstraat 1. Die verhuizing komt met rasse schreden dichterbij en wij houden u graag op de hoogte van de voorbereidingen.

Dit keer willen we het mooie sonnet van Ilja Leonard Pfeijffer met u delen, dat we ter inspiratie tijdens de werkzaamheden vast hebben opgehangen aan de monumentale wand achterin het pand.


 


SONNET VAN DE BOEKVERKOPER

En wat nou als ik zeg dat er een plek
bestaat die alle liefdes heeft beleefd
en die een vraag op ieder antwoord heeft,
als een gestold maar continu gesprek?

Die plek is hier. Er wordt een groot gebrek
aan zekerheden uitgevent. Men geeft
alternatieve levens en men heeft
er empathie op voorraad in het rek.

De boekverkoper handelt niet in boeken
maar in belevenissen, verre reizen
dwars door de tijd in andermans gedachten.

De boekverkoper kan de ingang wijzen
van dromen die je hier niet zou verwachten.
Hier vind je wat je nooit had durven zoeken.

 

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra