Frans Strijards
Als een nacht zonder slaap
Michael Rhebergen
De laatste riviervissers
Almar Otten
Het Alerdinck mysterie

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
LEESTIP
Herman Hesse
Narziss en Goldmund
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen
Inez Koning in
Salon de Praam
 Opening Expositie Mooi Marginaal 6 in Salon de Praam bij boekhandel Praamstra.


Zondag 3 november om 15.00 uur
vindt de opening plaats van de expositie Mooi Marginaal 6. Deze expositie toont de mooiste Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven vervaardigd in de periode 2012-2017. Uit 187 inzendingen koos een jury de 53 mooiste drukwerken. Een vergelijking met de jaarlijkse bekroning van de Best Verzorgde Boeken ligt voor de hand, maar het bijzondere aspect van de marginale uitgaven ligt in de inhoudelijke keuzes van de makers (gedreven amateurs en professionals), de over het algemeen bescheiden oplagen en de niet of nauwelijks commerciële bedoelingen.

De opening wordt opgeluisterd door een bijdrage van Deventer stadsdichter Robin Bleeker, die een nieuw sonnet voordraagt. Het gedicht is door een margedrukker in oplage vervaardigd en voor bezoekers van de opening gratis beschikbaar.

Peter Duijff van de Eierlandpers zal ter plekke het drukken op een trekpers  demonstreren. Gedurende de looptijd van de expositie zal het drukken vaker gedemonstreerd worden door leden van de Hanzepersen, een regionaal collectief van margedrukkers.

 

Expositie Mooi Marginaal, 3 november t/m 7 december, Salon de Praam.

   

 

 Presentatie Petrichor 4


Op zaterdag 2 november wordt om 16.00 uur bij Praamstra het vierde nummer van Petrichor ten doop gehouden. In deze editie reageren zestien kunstenaars uit binnen- en buitenland op het thema ‘lijn’.

Deelnemende kunstenaars zijn Tsead Bruinja (dichter des vaderlands), Zea (Arnold de Boer - zanger van the Ex), Crank Sturgeon en Matt Borczon (dichters uit de Verenigde Staten), kunstenaars Bart Lodewijks, Jeroen Jongeleen, Rik van Iersel en Marc van Elburg, visueel dichter Jürgen Smit, zanger, tekenaar Melle de Boer (oa Smutfish, Henk & Melle), schrijver, dichter Lammert Voos (vh stadsdichter van Deventer), beeldend kunstenaar Sophia de Vries en Bart Koldewee, grafisch ontwerper Jean Klare (auteur van Atlas van de Belevingswereld en Van A naar B en weer terug), Dirk Kremers (filosoof) en theatermaker, componist Frits Grimmelikhuizen.

Violiste  Annemarie van Viegen (Deventer) zal het muziekstuk Geraniums Inside for Violin (1969!) van Frits Grimmelikhuizen ten gehore brengen.

   

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor