Boeken bestelwijze

Libris webshop >>

Via de Libris webshop knop kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons >>.

Zojuist verschenen Deventer debuut

Lammert Voos, Canisius

Hilary Mantel
Klik op het boekomslag voor
korte film-presentatie.

Social media

 

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

Thomas Rosenboom
Publieke werken

Klik voor meer leestips

Beroofd volgens de regels

Expositie Charles Michels

Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Thema-avond Deventer Boekenstad, verleden, heden en toekomst.

deventer boekenstad 300Handschriften, boeken en drukwerk uit Deventer vonden de afgelopen twaalf eeuwen hun weg naar ontelbare lezers. In de Hanzestad is de rijke boektraditie nog steeds aanwezig. Niet alleen door de grootste boekenmarkt van Europa maar ook door de aanwezigheid van grote uitgeverijen, drukkers en talloze antiquariaten. Boekhandel Praamstra en Deventer Verhaal/Museum De Waag organiseren op maandag 21 januari 2019 de thema-avond Deventer Boekenstad. Op deze avond komt niet alleen het verleden van Deventer als boekenstad aan de orde maar ook de toekomst van het boek en Deventer als boekenstad.

Verleden & heden
In het kader van Deventer 1250 is in Museum De Waag de expositie Deventer Boekenstad te zien. Deze expositie, die vergezeld gaat van een imposant boekwerk, verhaalt over de geschiedenis van het schrift en boeken in Deventer. Sommige zaken zijn bekend maar er is ook heel veel te vertellen dat zowel bij geïnteresseerden uit de boekenwereld als bij bewoners van Deventer nauwelijks bekend is. Het eerste deel van de avond nemen Suzan Folkers (Conservator Atheneumbibliotheek) en Garrelt Verhoeven (Directeur Deventer Verhaal), redacteuren van het boek, u mee door de Deventer boekgeschiedenis.

Toekomst
Het tweede deel van de avond gaat in op de toekomst van het boek. De digitale samenleving leidt tot grote veranderingen in het boekenvak. Online is een bijna oneindige hoeveelheid informatie en vertier te vinden. Digitale informatie is heel laagdrempelig te produceren en te plaatsen. Dit zorgt voor een enorme stroom aan gevraagde en ongevraagde informatie die via onze computers, tablets en telefoons om aandacht vraagt. Wat is in deze snelle informatiemaatschappij met veelal korte en visuele boodschappen de meerwaarde van het boek? Hoe verhoudt dit boek zich tot andere tijdbestedingen zoals social media, Netflix of museumbezoek? Zullen boeken blijven of worden ze toch verdrongen door andere media?

Dennis Platvoet en Matthias Kaljouw zijn initiatiefnemers van cultureel platform Vondst en organiseren daar debatten, exposities, filmavonden en concerten, vaak met een verdiepend en/of maatschappelijk karakter. Vanavond verkennen ze samen met het publiek en een aantal genodigden de huidige ontwikkelingen in de wereld van het boek en de verschillende visies op de toekomst. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om te komen luisteren, hun vragen en opvattingen te delen en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Boekhandel Praamstra, Keizerstraat 2, Deventer
Aanvang 20.00 uur, toegang vrij, reserveren in de winkel, per telefoon 0570 675 925, of via het reserveringsformulier >>

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor de Webwinkel-administratie