Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg
Marije van der Sande, 'De Hanzereis van Berend Bergenvaarder'

Boekpresentatie vrijdag 12 mei, 17.00 uur.

Marije van der Sande (Tam Tam, ‘Het bed van Tim’, ‘De draaimolen’) heeft een nieuw kinderboek geschreven, dat zich afspeelt in de Hanzetijd. Burgemeester Andries Heidema krijgt het eerste exemplaar aangeboden uit handen van de auteur tijdens een feestelijke boekpresentatie in onze winkel.                                                                                                                                                  

Het is 1370. Nederland bestaat nog niet. Er zijn kleine steden met dikke muren eromheen. Het platteland is nog grotendeels woest en ruig. Honger, de pest, oorlogen, struikrovers, roofridders. Een mensenleven is niet veel waard.  De Hanze was een machtig verbond van steden waarin rijke kooplieden het voor het zeggen hadden. Ze legden zelfs koningen hun wil op. In de Noorse stad Bergen konden hun zonen de fijne kneepjes van het vak leren. Als Berend, een twaalfjarige weesjongen, daar terechtkomt als straatarme jongen, blijkt het leven er hard. Lijfstraffen, brand in de houten stad, bittere kou, weinig eten en heel hard werken. Hij leert dat de handelaars vooral aan zichzelf denken en aan hun goed gevulde beurs. Maar hij vindt er ook vriendschap en een betere toekomst.

Boekpresentatie, vrijdag 12 mei, 17.00 uur, toegang vrij.  

De Hanzereis van Berend Bergenvaarder’, gebonden, € 12,99

Direkt bestellen kan hier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor