Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg
Boekpresentatie  Huub Eggen, Blik van boven


Alleen uitverkorenen kunnen met eigen ogen vanuit de ruimte naar de aarde kijken. Dit boek bevat de meest unieke foto's die astronauten maakten vanuit het ruimtestation ISS, terwijl ze op 400 kilometer hoogte rond onze planeet draaiden. Van orkanen tot uitgestrekte bergketens en van het noorderlicht tot steden als nachtelijk lichtbaken. Bij alle prachtige foto's krijgt de lezer een korte wetenschappelijke uitleg over het fenomeen dat in beeld is genomen. Een reis rond de aarde die je minimaal één keer in je leven moet maken.

Gebonden met stofomslag , € 29,99

Huub Eggen studeerde eerst sterrenkunde, daarna fysische geografie aan de Universiteit Utrecht.    Hij werkte lang als wetenschapsjournalist. Later stapte hij over naar de wetenschapscommunicatie. Het meest recent was hij hoofd communicatie en public affairs bij de Technologiestichting STW in Utrecht. Daar is hij per 1 november 2013 met pensioen gegaan. Tot die tijd was hij ook bestuurslid van het landelijke Platform voor Wetenschapscommunicatie.  Hij werkt als freelance wetenschapscommunicator en is ook actief voor het Science Café in Deventer.

 

De feestelijke presentatie vindt plaats op vrijdagmiddag 25 november om 17.30 uur in onze winkel. Toegang vrij.

 

                                                                  Lezing Els Snick "Joden op Drift"

in het Etty Hillesum Centrum in samenwerking met onze boekhandel.

Joseph Roth schreef zijn essay ‘Joden op drift’  in 1927 als een ode aan de verdreven mensen uit zijn geboortestreek Galicië, nu deels Polen en Oekraïne. Tien jaar later voegde hij een hoofdstuk toe over de situatie van de joden in Duitsland, waar inmiddels de nazi's aan de macht waren gekomen. Een liefdevolle, vaak ook ironische schets van de Oost-Europese joodse cultuur, maar bovenal ook van de lijdensweg van de emigratie en het leven van de gevluchte joden.

De joods-Oostenrijkse Joseph Roth (1894-1939) publiceerde naast zijn vele journalistieke stukken romans als Radetzkymars en Hotel Savoy.
Vertaalster en publiciste Els Snick is wetenschappelijk lid van het internationale Joseph Roth Gesellschaft en richtte de Nederlands/Belgische pendant op. Eerder publiceerde zij Waar het me slecht gaat is mijn vaderland. Joseph Roth in Nederland en België (2013), Hotelmens (2014), De blonde neger en andere portretten (2015) en Duitsland op het spoor (2016).

Zaterdag 26 november, Etty Hillesum Centrum , Roggestraat 3, aanvang 20.00 uur, entree € 5,00, reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor