Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg

   

De vakantie is voorbij, het nieuwe boekenseizoen is aangebroken.
2016, 
het jaar van het boek, wordt vervolgd met prachtige titels:

 

 

Geert Mak, De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis

jan six
Dit is het verhaal van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens. Zijn portret geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt – uniek – nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Jan kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar?

Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen.

Geert MakNa hem kwamen nieuwe mannen: binnen de familie Six heet de oudste zoon van de oudste zoon altijd weer Jan Six, tot de dag van vandaag. Ze werden burgemeester en wetenschapper, ze verwierven grote rijkdom en strompelden soms ook weer gebocheld, arm en eenzaam door het leven. Het is allemaal verstopt in datzelfde familiehuis: in eindeloze correspondenties, door vier eeuwen heen, over kleine en grote zaken – zelfs met George Washington – in dagboeken en notities en in alles wat de Sixen verder bewaarden, tot hun balboekjes toe. De levens van Jan Six is het verhaal van een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen. Het is tegelijk het verhaal van de stad en de tijdgeest, van ambities en beperkingen, van grandeur en de eeuwige angst voor de neergang. 
448 blz paperback, € 24,99, gebonden, € 34,99


Geert Mak, Lezing over Jan Six
Geert Mak is op maandag 14 november in onze winkel te gast voor een lezing over zijn nieuwste boek. Aanvang 20.00 uur , entree € 5,00,
De lezing van Geert Mak is nu al volgeboekt, dus geeft u zich niet meer op, alle plaatsen zijn vergeven.

Direct bestellen kan hier >>


 

Rijks, Masters of the Rijksmuseum, publiekseditie (Engelstalig)

Rijks Publiekseditie 350
Over het Rijksmuseum zijn boekenkasten vol geschreven, toch heeft – verbazingwekkend genoeg – tot op heden geen enkel boek recht gedaan aan de esthetische klasse en reikwijdte van de kostbare schat die de Eregalerij rijk is. Marcel Wanders wil met zijn project (dat past binnen de filosofie van het Rijksmuseum om de collectie van de Eregalerij te ontsluiten voor een groot publiek en het hedendaagse belang ervan te onderstrepen) dit gemis inlossen. Dit doet hij door de schilderijen op magistrale wijze te presenteren – in een poging de tijdloosheid van de werken te vangen. 

Zo bijzonder de onderwerpkeuze is, zo subliem is de uitvoering. In maar liefst drie verschillende boekuitvoeringen heeft het RIJKS-project gestalte gekregen. Ook in de publieks-uitgave zijn grootschalige reproducties van de geselecteerde meesterwerken tot in detail afgebeeld, waarbij de hoogst haalbare druktechniek is toegepast. Dat maakt dat de lezer als het ware een levensechte ervaring ondergaat en het kunstwerk ingezogen wordt. Dit effect wordt nog eens versterkt door de gekozen invalshoek die de lezer dwingt met een nieuwe blik naar de afbeeldingen te kijken. 

Daarnaast wordt er ingezoomd op verrassende details uit de kunstwerken. In het boek geeft een keur aan internationaal zeer uiteenlopende internationale persoonlijkheden – die hun sporen hebben verdiend in hetzij de kunst, popmuziek, politiek, fotografie, wetenschap of haute couture – tekst en uitleg bij het gekozen detail vanuit zijn of haar vakgebied of werkterrein. Dit levert verrassende en vernieuwende inzichten op.

Onze prijs (geen €125,00 maar) € 115,00

De luxe limited edition is nog leverbaar, prijs op aanvraag.

Direct bestellen kan hier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor