Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg

    Een extra bruisende maand maart ! 

 

 

 

 

 

 New Horizons, presentatie Bruno van den Elshout

Morgen, koopzondag 6 maart gaat beeldend kunstenaar Bruno van den Elshout dieper in op het ontstaan en de uitvoering van zijn project New Horizons. Een door hem op het dak van Hotel Atlantic in Kijkduin geïnstalleerde camera maakte in 2012 elk uur een foto van de Noordzee. Dat leverde 8785 foto’s op waarvan er een aantal bij Praamstra zijn te zien. Het project leidde ook tot een magnifiek boekwerk, dat voor zijn vormgeving internationaal bekroond is. Een inspirerend verhaal over Rust en Ruimte en over het realiseren van het onmogelijke. 

Zondag 6 maart , Aanvang 15.00 uur, Toegang vrij,  New Horizons, het boek, oplage 2012 exx.  € 212,00

 

 

 

 

 

 

 

 

               

 

 

 

Groot Nationaal Boekenweekontbijt van Radio 4

NPO Radio 4 verzorgt komende vrijdag, 11 maart van 8 tot 12 een speciale Boekenweek uitzending vanuit onze winkel. 

Schrijvers David van Reybrouck en Jessica Durlacher, correspondent Merlijn Schoonenboom en uitgever Christoph Buchwald zijn dit jaar de hoofdgasten tijdens het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, op NPO Radio 4. Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren een uitzending rondom het boekenweekthema ‘Duitsland, ‘was ich noch zu sagen hätte...’.

In de boekhandel klinkt verder veel Duitse muziek, variërend van Bach tot Weill en van Hildegard von Bingen tot Reinhard Mey. Er zijn optredens van Eva van Grinsven en Lars Niederstrasser (saxofoon), Daniel Kramer (piano), en Sabine Wüthrich (sopraan). Daarnaast speelt een strijkersensemble van musici uit het Orkest van het Oosten.

In Deventer Boekenstad vanaf 12 maart een uitgebreid Boekenweekprogramma. Thema Duitsland

Het volledige overzicht is te vinden op www.deventerboekenweek.nl

Onze hoogtepunten:

Jan Brokken in de Deventer Schouwburg met pianist Marcel Worms

Maandag 14 maart houdt Jan Brokken op uitnodiging van onze boekhandel een voordracht over zijn nieuwste boek ‘De Kozakkentuin'  in de Kleine Zaal van de Schouwburg. Marcel Worms, de musicus waarmee hij eerder de concertlezing Baltische zielen maakte, verzorgt een passende muzikale omlijsting.

Lezing Jan Brokken muziek Marcel Worms, maandag 14 maart, Deventer Schouwburg,

Aanvang 20.00 uur , Entree € 10,00 , kaartverkoop bij de Schouwburg of in de winkel

 

  foto Jan Brokken : Jelmer de Haas

Boekpresentatie 'Duitsland op het spoor' & Special Uitgelezen Verhalen                        

Vertaler en literatuurwetenschapper Els Snick durft het tegenwoordig te zeggen: "Ik hou van Duitsland, ik vind Duits erg mooi, heb veel Duitse vrienden, reis graag door dat land en ken prachtige Duitse boeken. Maar het land is zo onbekend." Snick neemt in haar boek de lezer mee op haar reis door Duitsland.

Uitgelezen Verhalen met Duitse vertellingen 

 Tijdens Uitgelezen Verhalen hoor je verhalen van beroemde en onbekende schrijvers uit de wereldliteratuur. Die worden tot leven gebracht door gerenommeerde acteurs. Voor deze speciale editie laten Vastert van Aardenne en Lotte Driessen vertellingen horen van onder meer Franz Kafka en Karen Köhler.

Locatie Theater Bouwkunde,  Dinsdag 15 maart,   Aanvang 20.00 uur Entree € 12,50.


De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor