Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg
Geef mij maar een boek! start 20 februari


De boekverkopers in Nederland hebben de handen ineen geslagen en zijn de boekhandelsactie Geef mij maar een boek! gestart. Het doel is om jaarlijks een van de mooiste jeugdboeken ooit, een echte klassieker, voor ieder kind makkelijk en voor 1 euro beschikbaar te stellen. 
De actie start met de klassieker Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Wij gaan deze actie feestelijk inluiden op zaterdag 20 februari van 11 tot 12 uur mmv Jan Terlouw jr. (“kleinzoon van”). Er komt een ‘boek en zopie’ met chocolademelk, er wordt een voorleesmarathon gehouden en Jan Terlouw jr. maakt muziek.

 

 

 

 

Özcan Akyol , Turis,   interview door Arjan Peters op 20 februari


Dinsdag a.s. komt de langverwachte nieuwe roman van Özcan Akyol uit onder de titel ' Turis''.

In een arbeiderswijk in Deventer woedt een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door vader Turis, een onaangepaste dronkaard en hoerenloper, iemand zonder geweten. Hij komt jarenlang weg met zijn escapades en intimidaties die het hele gezin gegijzeld houden. Maar dan grijpt de jongste zoon een geheim aan dat zijn moeder al een decennium met zich meedraagt om zijn vader voorgoed uit hun levens te verdrijven. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid krijgt hij al snel tegenwerking uit onverwachte hoek. De zoon dient zich opnieuw te verhouden tot zijn vader, zijn moeder en vooral tot zichzelf. Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen.

Özcan Akyol( Eus ) wordt in onze winkel over zijn boek geinterviewed door Arjan Peters, literair redacteur van de Volkskrant. 

Zaterdag 20 februari, aanvang 15 uur, toegang vrij  "Turis", paperback € 19,95

New Horizons, fotoproject en boek van Bruno van den Elshout

Bruno van den Elshout , beeldend kunstenaar, bouwde in 2012 een camera op het dak van Hotel Atlantic in Kijkduin . Deze camera maakte elk uur een foto van de Noordzee. Van de 8785 foto’s die dat heeft opgeleverd zijn er nu een aantal te zien bij Praamstra. Het project leidde ook tot een magnifiek boekwerk, dat voor zijn vormgeving internationaal bekroond is. Bruno geeft op zondagmiddag 6 maart een toelichting op zijn project. Een inspirerend verhaal over Rust en Ruimte en over het realiseren van het onmogelijke. 

 Zondag 6 maart, Aanvang 15.00 uur, Toegang vrij,  New Horizons, het boek, oplage 2012 exx.  € 212,00

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor