Geschiedenis van Deventer
In Memoriam
A.L. Snijders
IJsselbiënnale 2021
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
Biografie Nescio
Gannef
Esther KokmeijerG.W.Kuijk signeert  'Een Dèventer jonge in oorlogstied/Een Deventer jongen in oorlogstijd'


Gerrit Willem Kuijk, geboren in 1927 in Deventer, bracht zijn jeugd door in zijn geboortestad. De oorlog viel precies samen met de periode waarin hij de HBS volgde. Het duurde tot na zijn pensionering voor hij een aantal episoden uit de oorlog in het door de Duitsers bezette Deventer op schrift stelde. Hij koos daarvoor de taal die tevens zijn grootste liefhebberij vormt: het Deventer dialect. Dit boek is daarvan het resultaat. ‘Een Dèventer jonge in oorlogstied’  verscheen oorspronkelijk in 1990. 70 jaar na de bevrijding van Deventer is er nu de herdruk, waaraan ook een vertaling in het Nederlands is toegevoegd. Paperback € 14,95 

G.W.Kuijk , nu 87 jaar oud, signeert zijn boek en het in 2013 verschenen 'Koninkrijk Konkelfoes' in onze winkel op zaterdag 11 april van 2 tot 4 uur.

 

Presentatie Uitgeverij Verloren                              

Uitgeverij Verloren is de grootste in geschiedenis gespecialiseerde wetenschappelijke uitgeverij in Nederland. De uitgever levert een belangrijke bijdrage aan het verspreiden van kennis van de middeleeuwse en vaderlandse geschiedenis. Verloren publiceerde bijvoorbeeld diverse boeken over de Moderne Devotie. Later dit jaar komt de uitgever met een editie van het befaamde Gruuthuse-handschrift. Een selectie van 150 titels uit het fonds is gepresenteerd op onze 2e verdieping. U kunt aan de hand van de boeken zelf nu vaststellen hoe relevant en bijzonder deze uitgaven zijn. In deze selectie ook een aantal titels uit de reeks Groninger Hanze Studies, van belang in het kader van de hernieuwde belangstelling voor de Hanze.

 

Barbara Strozzi, expositie, Going black

Barbara Strozzi is een Venetiaanse met Deventer connecties. Zij studeerde Middeleeuwse Italiaanse Letterkunde aan de Ca’ Foscari Universiteit. Onder de vleugels van Antonio Lucarda , een Venetiaans beeldhouwer, ontwikkelde zij een passie voor beeldende kunst.  In Deventer volgde ze lessen in Kunstlokaal bij Peter Frans de Graaf. Haar werk ontwikkelde zich van figuratief tot abstract, waarbij zij verschillende grafische technieken combineert. Going black toont werken in zwarte olieverf op papier. 

Opening van de expositie zaterdag 11 april, om 17.30 uur. 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor