Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg
Jaap Scholten op Landgoed Kleine Noordijk


Samen met onze collega En passant en de Stichting Cultuur Kleine Noordijk presenteren wij zondag 16 november op het landgoed een programma met de schrijver Jaap Scholten waarin zijn boek Kameraad Baron centraal staat. Eerder dit jaar bezocht Jaap Scholten al de Kleine Noordijk na het verschijnen van zijn boek Horizon City. Kameraad Baron is het verslag van de ondergang van de Hongaars-stammige aristocratie in het sedert 1920 tot Roemenië behorende Transsylvanië. Het boek werd geselecteerd voor de shortlist van de Bob den Uyl Prijs voor het beste reisboek van 2011 en bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs 2011.

Lezing Jaap Scholten op de Kleine Noordijk, zondag 16 november, aanvang 15.00 uur, entree € 17,50, € 15,00 voor leden Deventer Literair en Vrienden van de SKCN. De lezing is incl. koffie/thee en een glas wijn.

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Speciaal voor de tentoonstelling bij Boekhandel Praamstra in Deventer hebben Paola de Bruijn en Renze Koenes als kunstenaarsduo een serie werken gemaakt onder de noemer  'Een plek om te groeien’.
De werken, schilderijen en foto’s, hebben de relatie tussen cultuur en natuur als thema en zijn gebaseerd op de kweekkas die sinds vorig jaar in de tuin van het tweetal is geplaatst. Deze kas staat als metafoor voor het deels afsluiten van de buitenwereld, om een nieuwe binnenwereld te kunnen laten ontstaan.  Er is wederzijds gereageerd op elkaars werk. Zo heeft de Bruijn ingegrepen met naald en draad in de schilderijen op papier van Koenes en heeft Koenes getekend op de foto’s van de Bruijn. De verschillende opvattingen van beiden zorgt voor spanning in de werken, waarbij traditie en vernieuwing, als in een goed huwelijk, samengaan. 

 De tentoonstelling is de hele maand november bij Boekhandel Praamstra te zien op de tweede etage.Henk van Baalen, Het feest der herkenning


Het feest der herkenning is de titel van het boek dat Henk van Baalen heeft uitgegeven tgv zijn 70e verjaardag. Zijn volgens eigen zeggen allerlaatste boek bevat een terugblik op zijn jeugd in de burgemeestersbuurt in Deventer, zijn jaren in de topsport en het onderwijs en een schat aan het soort anecdotes en verhalen waar hij patent op heeft. Daar zijn talrijke foto’s en afbeeldingen aan toegevoegd, vaak nog niet eerder gepubliceerd, die het verhaal ondersteunen en het lezen extra aantrekkelijk maken. Het boek sluit af met een uitgebreid geïllustreerd overzicht van al zijn publicaties.
144 pagina's, paperback € 14,50

Bestel hier het boek >>


 

Michiel Bussink, Deventer kookboek

Culinaire geschiedenis van koek tot keizersmaal Deventer, dat is koek, tot op de dag van vandaag. Maar er werd en wordt daarnaast heel veel ander lekkers klaargemaakt én opgegeten in de Hanzestad. Wat at Erasmus tijdens zijn leerjaren op de Latijnse school? Hoe smaakten de worstjes die in de meer dan honderdjarige geschiedenis van de slagersfabriek van Stegeman werden gemaakt? Wat leerden al die generaties studentes koken op de Rijkslandbouwhuishoudschool, voordat ze Nederland en de wereld over zwermden om anderen het koken bij te brengen? En wat maken de huidige beste restaurants van Deventer allemaal klaar van de groenten, zuivel, vlees die het omringende Sallandse land voortbrengen? Het Groot Deventer Kookboek is een smakelijk reis door de tijd, met recepten als reisleider. Van vissoep uit de Hanzetijd via de klassieke appeltaarten van de 'Rollepoezen' tot de gerookte Sallandse asperges met jonge Terwolde kaas op de hedendaagse menukaarten: het Deventer van vroeger en nu komt tot leven, via onze smaakpapillen. Uiteraard ook recepten met Deventer koek. Want die past niet alleen bij de koffie, maar is een prima ingrediënt voor wildschotel en appeldessert. Om maar eens wat te noemen.
144 pagina's, gebonden, € 19,95, verschijnt vrijdag 14 november. De afbeelding is een illustratie uit het boek.

Bestel hier het boek >>


 

Marcel Verreck, De laatste minuut

Het 7e en laatste deel in de reeks Deventer Moorzaken heeft Go Ahead Eagles als onderwerp, met de onnavolgbare spits Jesse Cruysman. Naast de vertrouwde figuren Martin Taal, Charlotte, Teun, Patrick en vader Piet natuurlijk. Meer thema's zijn moderne devotie, religieuze sportverdwazing, het WK in Brazilië, een geheimzinnige ruïne aan de IJssel en controversiële kunsttentoonstellingen in de Bergkerk. Ook in deze thriller is er weer veel te smullen.
213 pagina's, paperblack met flappen, € 19,95

Bestel hier het boek >>

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor