Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Jan M. Verburg


Boekpresentatie Kees Stoop.


Zaterdag 8 december vindt om 17.00 uur de presentatie plaats van het boek “Tekens”  van de in Holten woonachtige beeldend kunstenaar Kees Stoop (Werkendam 1929). Hij genoot zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in Antwerpen. Bob van den Boogert , conservator van het Rembrandthuis in Amsterdam, noemt hem een van de grootste tekenaars van Nederland. Toch is Kees Stoop nauwelijks bekend bij het grote publiek al is de erkenning van zijn grote kunstenaarschap er in kleinere kring wel gekomen. Vele particuliere verzamelaars hebben werk van Kees Stoop aangekocht. Het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam bezit 150 tekeningen en etsen van Kees Stoop.  Het  boek  ‘Tekens’  bevat  voornamelijk bladen met collages van tekeningen met potlood, krijt of inkt op al het mogelijke papier dat Kees Stoop voorhanden kwam, schetsjes en etsjes. Dat heeft een formidabel boek opgeleverd , naar inhoud, omvang en grafische kwaliteit. Een aantal tekeningen van zijn hand is tot begin januari in de boekhandel tentoongesteld.

Boekpresentatie, zaterdag 8 december 17.00 uur. Intekenprijs van het boek € 59,50, vanaf maandag 10 december € 69,50
 Video-projectie Elise van der Linden.

De Deventer beeldend kunstenaar Elise van der Linden (1983) heeft sinds haar afstuderen (ArTEZ in Zwolle 2006) al een indrukwekkende reeks producties gerealiseerd. Meest in het oog springen haar video-projecten. Nog in maart j.l. wist zij de Lebuïnustoren te betoveren met een schitterende videoprojectie “Friendship” genaamd. Dit werk heeft zij aangepast naar een kleiner formaat en projectie op doek , waarmee zij boekhandel Praamstra in de kersttijd verlicht.

Videoprojectie “Vriendschap”  in boekhandel Praamstra, Permanent zichtbaar ( het mooist na het invallen van de duisternis ) tot begin januari.

 

Premiere "The hypnotist"gratis

voor Kepler-kopers tot 16 december. Koop een boek van Lars Kepler of een DVD uit de Lumière Crime Serie... … en u ontvangt twee vrijkaarten voor de speciale Praamstra-voorpremière van The Hypnotist op maandag 17 december om 16.00 uur in filmhuis De Keizer. N.B.: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus zolang de voorraad strekt.


Kobo Glo uit voorraad leverbaar.

De e-readers van Kobo die wij samen met andere Libris-boekverkopers importeren blijken een schot in de roos. De Kobo Touch werd al door de Consumentenbond zeer positief gewaardeerd, dat geldt ook weer voor de vernieuwde Kobo Glo , met verlicht scherm. De aanvoer kan de grote vraag nauwelijks bijbenen; wij hebben weer voorraad van de zwarte Kobo Glo (€ 129,95).

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor