DUBBELLEZING twee auteurs, twee nieuwe titels, twee keer de blik naar boven

 

dubbellezing
Op maandag 27 november komen twee stadgenoten, Huub Eggen en Peter Paul Hattinga Verschure, praten over hun onlangs verschenen boeken. Wat zij gemeen hebben is dat zij beide al eerder boeken publiceerden en voor deze nieuwe titels, dat zij hun blik naar boven hebben gewend.

Huub Eggen schreef samen met Govert Schilling het boek ‘Hemel en aarde’, dat de duizelingwekkende ervaring biedt van een blik in het heelal en vanuit datzelfde heelal zicht op onze wereld. Spectaculaire beelden van sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand, de Melkweg of planeet Mars worden gecombineerd met ruimtefoto's van natuurverschijnselen zoals vulkaanuitbarstingen, menselijke activiteiten (zoals vervuiling en megasteden bij nacht) en opmerkelijke landschappen.

Van kunstenaar en weerkenner Peter Paul Hattinga Verschure verscheen ‘Optische verschijnselen in Nederland’. Het morgenrood, de regenboog, fata morgana’s, daar hebben we allemaal wel eens van gehoord. Maar wie kent de ring van Bishop, de bogen van Lowitz, de onderzon of de groene flits? De hemelverschijnselen ontstaan door een wisselwerking tussen licht en atmosferische deeltjes. Veel optische verschijnselen zie je makkelijk over het hoofd, maar als je weet waar je op moet letten, kan iedereen ze waarnemen.

Govert Schilling en Huub Eggen - ‘Hemel & aarde. Een veranderlijke planeet in een adembenemende kosmos’
Hardcover € 28,99

Peter Paul Hattinga Verschure – ‘Optische verschijnselen in Nederland’
Hardcover € 39,90

Datum: maandag 27 november 2023 
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Entree € 10,00 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info