BEATRICE KLUIVERS
30 | 07 | 2023 - 30 | 09 | 2023

 

affichesalon Kluivers 265In Salon de Praam is vanaf 30 juli recent werk van Beatrice Kluivers te bewonderen. Druktechnieken voeren de boventoon, zelf zegt ze hierover:

De grafische kant van de beeldende kunst heeft me altijd aangetrokken. Ik begon met een afval stukje linoleum van de stoffeerder.
Ook in hout vond ik het gutsen een uitdaging. Het pure zwart/wit trof me. Het niet kunnen herstellen van een "fout" is spannend. Je moet wel weten wat je doet! Het gutsen in linoleum is wel mijn favoriete bezigheid.
Het dwingt je anders te denken, namelijk in spiegelbeeld. Ik werk hoofdzakelijk in zwart/wit, maar als je tussen de oogharen door kijkt, ervaar je ook kleur. Voor mij zijn dat tonen net als in muziek.
Het hele maakproces geeft mij een grote innerlijke bevrediging.

Beatrice woonde jaren in het noorden van Friesland en zocht voornamelijk de stilte op om rustig te kunnen werken. Met een klein schetsboek en wat krijtjes ging ze op pad. Het landschap fascineerde haar door het altijd veranderende licht.

Inhoudelijk zegt ze over haar werk:
"Ik hou van gewone dingen om mij heen. Ik til ze op en vergroot ze. Zij zijn zeer essentieel voor mijn gevoelswereld, omdat ieder, ding, hoe ogenschijnlijk klein en onbeduidend, belangrijk is, en onderdeel is van het leven, van een groter geheel. Met mensen ervaar ik het gecompliceerder: zij voelen zichzelf vaak belangrijk en daar krijg je ellende door. Macht, corruptie, oorlogen, milieurampen zijn aan de orde van de dag. Dat stemt mij vaak somber. Ik beeld mensen vaak in conflict- situaties uit. Kijk maar naar mijn stempels. Maar ik laat ze ook liefhebben, beminnen. Het hoort allemaal bij elkaar en kan niet los gezien worden. Leven in werkelijkheid is heel heftig, heel intens. Zo ervaar ik het."

Meer informatie over Beatrice op haar website:
beatricekluivers.nl

 

 

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Ewout Staartjes
Helende kou

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

NIJNTJE XXL MIFFY
COLLECTOR’S ITEM

DeHanze omslag 265

 

Paul Holthuis
De kleine man met het grote beginsel

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Huub Eggen - Govert Schilling
Hemel en aarde

Eggen-Schlling

LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info