MICHAEL RHEBERGEN BIJ PRAAMSTRA


Op woensdag 28 januari heeft Michael Rhebergen bij Boekhandel Praamstra zijn nieuwe fotoboek gepresenteerd.

de nieuwe kustDe Deventer fotograaf werkt o.a. voor National Geographic, The Washington Post, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. In ‘De Nieuwe Kust’ neemt hij ons mee langs de denkbeeldige nieuwe kustlijn van Nederland. Michael wordt geinterviewd door Jeroen Schwarz, werkzaam in De Bibliotheek Deventer en voormalig boekenpanel-lid van DWDD.

Gezien de reputatie van ons land op het gebied van waterbeheer heeft de titel van dit boek een bijna logische, haalbare en misschien zelfs verleidelijke klank. De maakbaarheid van ons landschap is immers een typisch Nederlands product. Met dijken, waterkeringen, gemalen en andere systemen zijn we al eeuwenlang succesvol in staat om te wonen waar we willen, en – bijna onafhankelijk van dat wat het land ons te bieden heeft – te leven hoe we willen. En de kust zelf roept bij velen een gevoel van verlangen op: een romantisch beeld van de onbegrensde zee, het eindeloze zand en de vrije horizon. Niet voor niets zijn we bereid ver te reizen voor een verblijf aan de kust en desnoods lange files te trotseren.

Maar in het geval van het onderzoek van fotograaf Michael Rhebergen blijkt de term ‘de nieuwe kust’ juist iets verontrustends: een nieuwe kustlijn dringt zich aan ons op. Het lijkt vrijwel onvermijdelijk in het licht van klimaatverandering en tart daarmee onze neiging tot controle. In veel landen is dit een proces dat bewoners al decennialang daadwerkelijk in hun bestaan bedreigt, maar in Nederland gaan velen van ons nog met dit beeld om als een ver en waarschijnlijk oplosbaar toekomstperspectief. Michael raakte getriggerd door de vraag wat ons in Nederland te wachten staat en wat dat betekent voor de mensen die hier wonen.

Michael Rhebergen – ‘De nieuwe kust’
€ 45,00

 

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Ewout Staartjes
Helende kou

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

NIJNTJE XXL MIFFY
COLLECTOR’S ITEM

DeHanze omslag 265

 

Paul Holthuis
De kleine man met het grote beginsel

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Huub Eggen - Govert Schilling
Hemel en aarde

Eggen-Schlling

LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info