Ode aan de flora van Deventer


Ode aan floraWilde planten van Deventer en hun bewonderaars

Martin Heinen, Erik Lam, Ben de Winder, Gerrit Hendriksen, Maarten Zonderwijk, Michiel Bussink, Han Brendeke

Dit boek is een ode aan de flora van Deventer; de wilde planten van Deventer en hun bewonderaars.

In en rond Deventer blijken heel veel wilde plantensoorten voor te komen. Een aantal dijken en uiterwaarden staan daar bekend om. Maar er is veel meer. Rondom de stad liggen landgoederen met oude bossen, er zijn oude en nieuwe natuurgebieden en ook in de stad blijken bijzondere soorten te groeien. Vele vrijwilligers en professionele onderzoekers hebben de kennis hierover bij elkaar gebracht.

De auteurs hebben de enorme hoeveelheid aan gegevens van de flora van Deventer naar een leesbaar boek omgezet. Zonder de inzet van de Plantenwerkgroep Deventer van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en het Instituut voor natuureducatie en natuurbeleving (IVN) zou deze uitgave niet tot stand zijn gekomen. Ecogroen heeft het merendeel van het werk verzet om vele hoofdstukken te schrijven en is tevens sponsor van het boek.

De gemeente Deventer ten slotte heeft het maken van het boek gecoördineerd en financieel mogelijk gemaakt. Al met al een mooie vorm van participatie dat tot een fraai geïllustreerde uitgave heeft geleid. Deventer heeft veel natuurlijke schatten en die worden zo bij een veel groter publiek bekend.

‘Ode aan de flora van Deventer’
Gebonden, € 20,00

Gouden Grote Letter boeken gepresenteerd 

Ode aan de flora van Deventer
Diverse auteurs

Beste boek van Overijssel 2022

Jan van Kessel
Misschien ben je wel water

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

LEESTIP
Onder moeders vleugels

Nino Haratischwili
Het schaarse licht


Salon de Praam

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.