LEESTIP
Sándor Márai - Gloed
Ramon van Huffelen
Portland
Karen Oosterink
De Tweede Hemel

Almar Otten
Het Alerdinck mysterie

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips

Giorgio Bassani
De tuin van de familie Finzi-Contini
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen
Roland Aalbers in
Salon de Praam

 

Rien Renema

 

Poster Zwiers 220Sinds vele jaren maakt Rien Renema dagboektekeningen. Er keren meermaals dezelfde onderwerpen en motieven terug in de fraaie tekeningen. Zo zijn er de stadsgezichten, rozen, grafische symbolen en tekeningen naar aanleiding van Rembrandt.
Een selectie van deze laatste tekeningen vormen de basis voor deze tentoonstelling en het speciale kunstenaarsboek ‘Rembrandt overtekend’.

Samen met Jeroen Diepenmaat van uitgeverij Hellend Vlak maakte hij een vijftigtal unieke boeken, waarbij zijn tekeningen gefotokopieerd zijn op bladzijden uit een boek met reproducties van alle schilderijen van Rembrandt.

Er zijn 8 exemplaren van dat betreffende boek opgekocht en vervolgens zijn de katernen losgehaald uit de band en door de fotokopieermachine gehaald. Riens tekeningen gaan nu een gelaagde relatie aan met de werken van de grootmeester. En dat levert spannende en nieuwe beelden op die gebundeld zijn in het boek ‘Rembrandt overtekend’.

Bij Salon de Praam zijn een aantal van Riens tekeningen te zien die gebruikt zijn voor het boek.

‘Rembrandt overtekend’ is uitgegeven bij uitgeverij Hellend Vlak en verschijnt in een door Rien beschilderde luxe doos. Uiteraard ligt het boek ter inzage en is het te verkrijgen bij boekhandel Praamstra.

Meer informatie op www.rienrenema.nl

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor