Michael Rhebergen - De laatste riviervissers 

 

michael rhebergen 265Michael Rhebergen is een onafhankelijke documentaire fotograaf en visueel onderzoeker uit Deventer, wiens werk zich richt op sociaal-culturele thema’s, mensenrechten- en milieukwesties.

Hij reisde naar meer dan dertig verschillende landen in delen van Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Zijn werk is internationaal tentoongesteld en gepubliceerd. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder meer National Geographic, The Washington Post, De Groene Amsterdammer, De Volkskrant, The Telegraph, Courrier International, NRC, De Correspondent.

Onlangs verscheen bij uitgeverij Blauwdruk zijn eerste boek, een verhaal van de laatste riviervissers. Over twee mannen op de Nederlandse rivieren, vader en zoon, die als een van de laatsten in ons land kunnen bestaan van wat zij met hun netten vangen. Fotograaf Michael Rhebergen heeft de vissers meer dan vijf jaar gevolgd. Hij ging mee het water op, leerde over de invloed van de maanstand op de visvangst. En dat het hedendaagse vissersbestaan meer betekent dan het vangen van vis. Met dit document geeft hij een unieke kijk in een bijna uitgestorven wereld.

 

 

 

Gouden Grote Letter boeken gepresenteerd 

Ode aan de flora van Deventer
Diverse auteurs

Beste boek van Overijssel 2022

Jan van Kessel
Misschien ben je wel water

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

LEESTIP
Onder moeders vleugels

Nino Haratischwili
Het schaarse licht


Salon de Praam

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.