BOEKPRESENTATIE
CLEMENS HOGENSTIJN
Lex Kroon
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
Leestip: Willem Du Gardijn
De Bergenvaarders
Lia en Holger
In Memoriam K. Schippers (1936 – 2021)


k.schippers 265Als je goed om
je heen kijkt
zie je dat alles
gekleurd is

Dat zijn ongetwijfeld de meest bekende – en meest geciteerde – regels uit het immense oeuvre van de onlangs overleden schrijver K. Schippers (pseudoniem van Gerard Stigter). Hij schreef ruim veertig romans, vele poëziebundels en boeken waarin korte verhalen en beschouwingen elkaar afwisselden. Op typische wijze vermengde hij in al deze genres: fictie, documentaire en autobiografie.

In 1958 richtte hij, samen met J. Bernlef en G. Brands, het legendarische literaire tijdschrift Barbarber op. Tevens was Schippers een van de bedenkers van het cultureel tijdschrift Hollands Diep, dat van 1975 tot 1977 bestond. Met zijn essays over kunst, die hij gedurende vele decennia publiceerde in NRC Handelsblad, oogstte hij veel lof.

In 1996 ontving K. Schippers de P.C. Hooft-prijs voor beschouwend proza en in 2006 ontving hij de Libris Literatuur Prijs voor Waar was je nou, de roman die al snel uitgroeide tot een bestseller. Onlangs verscheen zijn lovend ontvangen roman Nu je het zegt.

Tijdens de laatste editie van het Tuinfeest in Deventer (2019) gaf K. Schippers acte de présence en monsterde na afloop van zijn optreden de kramen van Praamstra / En passant: ‘Dat ziet er geweldig bijzonder uit. Indrukwekkend.’

K. Schippers keek goed om zich heen…

In de winkel vindt u een mooie selectie van Schippers’ werk: poëzie, beschouwingen en uiteraard zijn allerlaatste roman.

Bestel via ons formulier >>

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor