BOEKPRESENTATIE
CLEMENS HOGENSTIJN
Lex Kroon
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
Leestip: Willem Du Gardijn
De Bergenvaarders
Lia en Holger
BOEKPRESENTATIE & EXPOSTIE MET ORIGINELE TEKENINGEN UIT TOM TIPPELAAR IN SALON DE PRAAM BIJ BOEKHANDEL PRAAMSTRA

 

Poster Verburg 265Jan Marinus Verburg (1949) wordt geboren met een potloodje in zijn hand in Groningen en brengt zijn jeugd door in Amsterdam en Zutphen. In 1967 belandt hij op de AKI in Enschede. Sinds 2015 woont en werkt hij in Deventer.

… Er volgt een eerste uitgebreide kennismaking met de grote namen uit de kunstgeschiedenis. De ‘meesters van weleer’ blijken een onuitputtelijke bron waaruit verschillende elementen en motieven blijven opduiken in zijn latere werk. Voor iemand die een beetje vertrouwd is met de helden uit de schilderkunst is er de herkenning van iconische schilderijen. Hans Baldung Grien, Goya, William Blake, Theodore Géricault en Otto Dix zijn slechts enkele van de kunstenaars die in een halve eeuw kunstenaarschap de revue passeren.

In 1977 breekt Jan door met het boek Tom Tippelaar, een beeldverhaal met tekst van Annie M.G. Schmidt, waar Jan in 1978 het Gouden penseel voor krijgt uitgereikt. Dit legendarische boek wordt nu herdrukt.Ter gelegenheid daarvan worden de originelen tentoongesteld in Salon de Praam van 2 augustus t/m 29 augustus. Een visueel spektakel!

Boekpresentatie
Op vrijdag 13 augustus was er een feestelijke boekpresentatie ter gelegenheid van het verschijnen van deze zesde druk. Jan Verburg vertelde over de totstandkoming van het boek en kreeg opnieuw het gouden penseel overhandigd.

Tegelijkertijd is er (van 2 augustus t/m 25 september) een indrukwekkende expositie in De Grote Kerk van Lochem te bezichtigen. Daar wordt de indrukwekkende toegangspoort van het Lowlandsfestival nog één keer opgebouwd.

Het interieur van deze Gotische kerk biedt plaats aan de metershoge en brede poort bekleed met de monumentale schilderijen van kunstenaar Jan M. Verburg. De ruimte wordt verder ingenomen door tafels waarop meterslange leporello’s zich een weg door de kerk slingeren. Samen ontstaat er een eenmalige gebeurtenis; imposant, kleurrijk, dynamisch en met een belichtingsconcept en geluidsinstallatie die het geheel tot een ‘Gesammtkunstwerk’ maken.
Bij deze tentoonstelling verschijnt een, speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte, leporello die in een kleine oplage van 500 [100 HC] zal worden uitgegeven. Ieder exemplaar zal worden genummerd en gesigneerd door Jan M. Verburg. Dit collectors-item is ontworpen door niemand minder dan Irma Boom. Het boek kost 65 euro en is te koop in de Grote Kerk in Lochem en bij boekhandel Praamstra.
Voor meer informatie: klik hier>>

Over Tom Tippelaar
Tom Tippelaar heeft enorme oren. Daar wordt hij wel mee gepest, maar hij kan er ook reuzegoed mee horen. De vakantie is net begonnen als hij een brief van zijn oom Hazewijn krijgt. Die nodigt hem uit naar het eiland Neus te komen om te helpen een probleem op te lossen. Tom aarzelt geen ogenblik. Hij pakt zijn rugzak en gaat liften. En dat is het begin van een groots avontuur, waarbij zijn oren hem nog goed van pas komen!
Tom Tippelaar verscheen voor het eerst in 1977, werd in 1978 bekroond met een Gouden Penseel, en is inmiddels een legendarisch boek geworden. Dit is de zesde druk, in een kleiner formaat, maar met dezelfde denderende kleuren van Jan Marinus Verburg.

‘Tom Tippelaar’ / Jan M. Verburg, Annie M.G. Schmidt
Gebonden € 18,99

Bestel via ons formulier

 

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor