Geschiedenis van Deventer
In Memoriam
A.L. Snijders
IJsselbiënnale 2021
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
Biografie Nescio
Gannef
Esther Kokmeijer
Het recht van de snelste


Rechtsnelste 265Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet wonnen op 5 juni de Brusseprijs 2021 met hun boek "Het recht van de snelste". Hoe ons verkeer steeds asocialer werd. Zij namen een cheque van € 10.000,- in ontvangst. ‘Een verrassend boek voor alle juryleden. Het biedt veel ongekende inzichten in verkeer en mobiliteit, stelt overtuigend de vraag hoe belangrijk mobiliteit eigenlijk is en suggereert daarop een antwoord. "Het recht van de snelste" is een dwingende nadenker,’  aldus het juryrapport.

Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moeten we op een knopje drukken als we de straat over willen steken? En hoe kan het dat we steeds sneller reizen, maar geen seconde eerder thuiskomen?  Van files tot fietssnelwegen, van drempels tot deelauto’s: hoe we ons verplaatsen heeft enorme invloed op de inrichting van onze straten, onze steden én onze samenleving. Het bepaalt zelfs hoe we met elkaar omgaan. In dit boek gaan journalist Thalia Verkade en wetenschapper Marco te Brömmelstroet op zoek naar een antwoord op die ene belangrijke vraag: van wie is de straat? Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen –  en laten zien dat een radicaal andere inrichting mogelijk is

Het recht van de snelste. Hoe ons verkeer steeds asocialer werd / Thalia Verkade ; Marco te Brömmelstroet

Paperback € 20,00

Bestel via ons formulier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor