Geschiedenis van Deventer

Tat Tvam Asi

Papyrus

Wandelen met Voskuil

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor leestips

Judith Schalansky
klik voor groot formaat

Madoc

Pakje kunst
Licht, lucht en ruimte in Deventer

 

licht lucht ruimte 265Deventer kwam bepaald niet ongeschonden uit de oorlog. De woningnood was aanzienlijk en er moest dus veel gebouwd worden. De beschadigde panden moesten worden hersteld en overal waar plaats was, moesten nieuwe huizen komen, tussen de bestaande bebouwing en op onbebouwde terreinen aan de rand van de stad.

De Stichting Oud Deventer wil met deze publicatie de aandacht vestigen op het belang van de nieuwe architectuur en de stedenbouwkundige projecten uit de wederopbouwperiode. Licht, lucht en ruimte in Deventer. Wederopbouwarchitectuur 1945-1963 laat zien hoe in Deventer landelijke ontwikkelingen en tendensen hun beslag kregen. De nadruk kwam te liggen op een ruime, groene woonomgeving en royale vensters om het buitenlicht toegang tot de woning te verschaffen.

Het boek biedt volop kijk- en leesplezier voor iedereen die geïnteresseerd is in de (her)waardering van wederopbouwarchitectuur, die mede bepalend is voor het aanzicht van Deventer.

Uitgave van de Stichting Oud Deventer
€ 17,50

Bestel via ons formulier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor