Emile Kossen
Station America
Almar Otten
Het Alerdinck mysterie
Vacature
administratief medewerker
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips

Giorgio Bassani
De tuin van de familie Finzi-Contini
BOEKPRESENTATIE
POSITIEF OUDER
Roland Aalbers in
Salon de Praam
Tjitske Jansen in Deventer Boekencast

 

iedereenmoetergenszijnTer gelegenheid van het 'Voorwoord' bij de Deventer Boekenweek maakte Productiehuis De Nieuwe Oost tussen 6 en 12 maart een aantal keer het online programma 'De Boekencast', live vanuit Boekhandel Praamstra.

De laatste aflevering was geheel aan Tjitske Jansen gewijd. Haar nieuwe bundel poëzie is net verschenen en heeft de titel ‘Iedereen moet ergens zijn’. De aflevering is nog terug te kijken op de Facebookpagina van Deventer Boekenweek.

'Iedereen moet ergens zijn'
Het moment dat een kind opeens weet: ik besta. Weinigen weten de taal te vinden om die
ervaring op te schrijven; Tjitske Jansen kan dat. Kraakhelder: ‘Als elfjarige kwam ik op een middag de trap af en wist ik dat ik er was en er niet meer zomaar niet kon zijn. Ik bestond. Daar had ik zelf niet zoveel over te zeggen.’
Tjitske Jansen 265
Zoals uit de titel zowel vervreemding als aanvaarding spreekt, zo is de ‘ik’ even ontredderd als wijs, even verward als begripvol. Die ‘ik’ is een kind dat zich vragen stelt. Over opgroeien, over haar lichaam, over God, over pleegouders, over de fietsenmaker, over zekerheden van anderen, over de tijd. ‘Ik was bijna tien. Dat was snel gegaan. Ik was dus eigenlijk al bijna twintig, dertig, veertig, vijftig, zestig, zeventig, tachtig.’ Zo dreigend kan het besef van de eindigheid zijn. Zo onontkoombaar kun je dat opschrijven.

Gebonden / € 18,99

Bestel via ons formulier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor