Boeken bestelwijze

Libris webshop >>

Via de Libris webshop knop kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons >>.

Bestel nu vast Marlies Koers
Dagboek van een verloskundige

Hilary Mantel
Klik op het boekomslag voor
korte film-presentatie.

Door Mannen gekozen
Emma Lammers

T.H. White - Arthur de koning
van eens en ooit

Social media
Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

Zojuist verschenen Deventer debuut

Beroofd volgens de regels

Judith Schalansky in gesprek met Karolien Berkvens.

Judith Schalansky

Expositie Guido Orsetti

Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven
Rob Luckerhof de wereId van Italo Svevo

 

Svevo voorkant 282216 pagina’s, gebonden, € 18,95

Italo Svevo (Triëst, 1861-1928) is een van de merkwaardigste fenomenen uit de Italiaanse literatuur. In zijn jonge jaren schreef hij twee onopgemerkt gebleven romans, waarna hij teleurgesteld zijn literaire ambities voor lange tijd terzijde schoof. Om vervolgens in de herfst van zijn leven terug te komen met zijn meesterwerk Bekentenissen van Zeno, dat in 1927 de literaire sensatie in Parijs is.
Een ware zegetocht door de literaire wereld volgt, maar een bizar auto-ongeluk maakt een jaar later een eind aan zijn leven.

Inmiddels behoort Italo Svevo tot de canon van de wereldliteratuur en wordt hij als een van de scheppers van de moderne roman in één adem genoemd met schrijvers als Joyce, Proust en Musil. Zijn tijdloze werk blijft opeenvolgende generaties boeien en wordt nog steeds in vele landen herdrukt. Ook in ons land is Svevo een geheimtip van een grote schare van bewonderaars, onder wie Maria Stahlie, Bas Heijne, Arjen Fortuin en Youp van ’t Hek.

 Boekverkoper Rob Luckerhof raakte volledig in de ban van Svevo’s werk en van het intrigerende leven van deze schrijver.
In De wereld van Italo Svevo, de eerste Nederlandse boekpublicatie over Svevo, ontrafelt hij de geheimen achter diens dubbelbestaan als schrijver en zakenman. Met als resultaat een indringend portret van een tegendraadse en onbegrepen literator, die met zijn genadeloos eerlijke zelfanalyse in zijn romans alle literaire conventies van zijn tijd omverschopte. Veel aandacht is daarbij ingeruimd voor zijn langdurige vriendschap in Triëst met de jonge James Joyce, die net als hij op zoek naar erkenning is.
Tevens geeft Luckerhof een boeiend tijdsbeeld van Svevo’s familie- en zakenleven tegen de achtergrond van de afbrokkelende Habsburgse dubbelmonarchie, de Eerste Wereldoorlog en het opkomend Italiaans fascisme.

Over de auteur: Rob Luckerhof (1950) studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam in het boekenvak. In 1996 richtte hij in Haarlem de Kennemer Boekhandel op, waarvan hij tot 2020 directeur en eigenaar was. Hij schrijft artikelen voor tijdschriften over literair-historische onderwerpen. De wereld van Italo Svevo is zijn eerste boek.

‘Svevo begreep als geen ander het gevaar dat de hedendaagse mens bedreigt. Niet het verstoken blijven van liefde, van geluk, maar iets veel ergers: zelf niet liefhebben, zelf niet verlangen.’ CLAUDIO MAGRIS

Over Bekentenissen van Zeno:

‘Een boek wat iedereen moet lezen! Het boek kent zoveel zelfspot dat je denkt: wat zijn mensen toch ongelooflijke oenen, maar dat geeft helemaal niks.’ FRANK MEESTER

‘Een roman zonder weerga. Ik heb Bekentenissen van Zeno inmiddels meer dan tien keer gelezen.’ MARIA STAHLIE

‘Het leukste en mooiste boek wat ik gelezen heb.’ YOUP VAN ’T HEK

Over Een strijd:

In zijn novelle Een strijd schetste Svevo als eerste de geboren loser, de antiheld, een modern personage. Honderd jaar later nog even relevante en meeslepende lectuur. ANNASERENA FERRUZZI, uitgever

In dePROMINENT-reeks verschijnen boeken rond actuele literaire en historische thema’s. De redactie wordt gevoerd door Wim Hazeu en Cok de Zwart. De reeks is te beschouwen als de voortzetting van de serie De Prom Bibliofiel, die Wim Hazeu als directeur van uitgeverij De Prom eind jaren 1980 startte en tot 2001 heeft uitgebracht.

 Rob Luckerhof
De Wereld van Italo Svevo
Schrijver en zakenman
216 pagina’s, gebonden, € 18,95

Direkt bestellen kan hier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.