Boeken bestelwijze

Via de Libris webshop knop kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons >>.

Rob Luckerhof
presenteert zijn boek over Svevo
Expositie tgv het KOP-festival van 25 januari
René Slot ‘De wil is een pijl’
Social media
Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook
Boekpresentatie
'Beroofd volgens de regels'

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure

Almar Otten
Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Ontmoeting met Judith Schalansky

Judith Schalansky (1980, Greifswald) stal in 2013 de harten van literair Nederland toen zij door Adriaan van Dis werd geïnterviewd voor een eenmalige jaarlijkse uitzending van Hier is … Adriaan van Dis. De aanleiding was toen haar debuutroman De lessen van mevrouw Lohmark, waarin zij met zwarte humor de overgangstijd in Oost-Duitsland na de val van de muur beschrijft.

   


Het schitterende Atlas van afgelegen eilanden. Vijftig eilanden waar ik nooit ben geweest en ook nooit zal komen volgde in 2014, door Robert MacFarlane omschreven als ‘uiterst voortreffelijk’.

Nu verschijnt eind februari bij Meridiaan Uitgevers de vertaling van haar nieuwste boek met de titel Inventaris van enkele verliezen, dat zich het beste laat omschrijven als een ‘Wunderkammer’ in boekvorm. Lees de ‘Opmerking vooraf’ en u bent verkocht.

Judith Schalansky bezoekt ons land van 25 t/m 28 februari voor de promotie van haar nieuwe boek. Daarbij doet ze ook boekhandel Praamstra in Deventer aan voor een ontmoeting met haar lezers en een interview met Duits als voertaal. De uitgever verzekert ons: een leukere auteur zult u dit jaar niet horen spreken.

Woensdagavond 26 februari, aanvang 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur, toegang € 10,00,  reserveren in de winkel, telefonisch 0570-675925 of via het inschrijfformulier

Inventaris van enkele verliezen’, 252 blz. , gebonden, € 26,99 , verschijnt 18 februari.

Een boek over de aantrekkingskracht van lege plekken, de perfectie van het fragment, de aanwezigheid van het verloren gegane - en de eeuwige kracht van de vertelling.

Judith Schalansky, Brief aan mijn lezers
Waarom voelen we pas op het moment dat iets onherroepelijk verloren is gegaan, wat het voor ons heeft betekend? Waarom kan iets wat verzwegen wordt zo’n macht uitoefenen? Waarom kan ik niets weggooien? Waarom lijken uitgestorven diersoorten, vernielde schilderijen en verbrande boeken me zo veel interessanter en begerenswaardiger dan alles wat nog wél bestaat?

Het waren vragen die in mij het verlangen opriepen om een soort catalogus van verliezen op te stellen, ja, een lijst van wat dingen waarvan we weten dat ze ooit bestonden, maar die er niet langer zijn.

Want iets wat verloren gaat, verandert van iets feitelijks in iets fictiefs. En daar komt het vertellen om de hoek kijken; vertellen is de poging om het wezen van wat er niet meer is voor de geest te halen. Een boek is daarbij de beste en mooiste plek om iets in te bewaren. Een boek dat louter dingen die ik mis verzamelt en ‘vertelbaar’ maakt. Een treur- en  troostboek.’

Judith Schalansky

Direkt bestellen kan hier >>

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.