Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Een avond van Gevallen engelen

Voorgoed voorbij

Nieuwe thriller Marcel Verreck

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure

PAUL VAN LOON BIJ BOEKHANDEL PRAAMSTRA
Zondag 14 april van 13 tot 14.30 uur

We kunnen rustig zeggen dat Paul van Loon een van de populairste kinderboekenschrijvers ooit is. Hij heeft inmiddels zo’n honderd boeken op zijn naam staan en won al 10 keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 1983 verscheen zijn eerste boek: Boven op tante Agaat; sindsdien leest meer dan een miljoen kinderen zijn boeken.
Paul van Loon is vooral bekend door zijn series over Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus. Hierin kan hij zijn fascinatie voor griezelverhalen kwijt. Gelukkig zijn zijn boeken niet alleen griezelig, maar ook grappig – grumorverhalen noemt hij het zelf.

Paul van Loon is geboren in Limburg en getogen in Noord Brabant en daar woont hij nog steeds. Eigenlijk wilde hij illustrator worden en zo is hij ook opgeleid. Bij zijn illustraties ging hij zelf verhalen verzinnen en zo werd hij eigenlijk vanzelf schrijver.
Daarnaast is hij ook muzikant. Met zijn band Paul van Loon & andere Snuiters treedt hij regelmatig op.
Hij vertoont zich nooit zonder zwarte zonnebril. Op de site www.paulvanloon.nl lees je waarom:
‘Toen Paul pas geboren was en nog zo klein als de Dolfje Weerwolfje-knuffel, lag hij in zijn wiegje en huilde. Hij huilde dag en nacht. Zijn moeder zette hem voor het raam, zodat het zonlicht lekker in zijn wiegje scheen. Paul huilde nog harder. Zijn moeder was ten einde raad. Paul vond het zachte licht blijkbaar maar niets. Ten slotte zette ze hem een piepklein zonnebrilletje op en plotseling stopte Paul met huilen. Sindsdien heeft hij nooit meer gehuild. Vraag hem nooit zijn bril af te zetten…’.

Van 13 t/m 21 april is het Dolfje Weerwolfje Week en op 3 april verschijnt het 20e deel uit de serie Dolfje Weerwolfje: Spookweerwolven. Om dat te vieren maakt Paul van Loon een tour langs verschillende boekhandels.

Ook Praamstra vereert hij met een bezoek, op zondag 14 april van 13 tot 14.30. Hij zingt een liedje, leest voor en zet natuurlijk handtekeningen.

Alle kinderen uit Deventer e.o. zijn welkom, kom op tijd!

feest van dolfje

Direkt bestellen kan hier >>

Marcel Herms, boekpresentatie
en opening expositie

Debuut roman van Wibo Kosters


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.