Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Een avond van Gevallen engelen

Voorgoed voorbij

Nieuwe thriller Marcel Verreck

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure

Praamstra is op 23 december ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer. Daarmee wordt uiting gegeven aan de bijzondere betekenis van 125 jaar Praamstra in Deventer. De winkel viert dit jaar haar 125-jarig bestaan, want al in 1893 begon de boekhandel aan de Lange Bisschopstraat.

gulden boek artikel
Boekhandel Praamstra is in 125 jaar uitgegroeid tot een waar boekenpaleis in Deventer
, met hoge wanden en hoge houten boekenkasten. Waar talloze boekwinkels in het land de crisisjaren niet hebben overleefd of zijn verworden tot veredelde stationskiosken, kent Praamstra nog altijd een opvallend uitgebreid assortiment van zowel nieuwe als antiquarische boeken. Sterktes van Praamstra zijn als vanouds de rubrieken geschiedenis en kunst, regionale uitgaven, poëzie en literatuur, kinderboeken, psychologie en filosofie, sport en management. Cd’s met klassieke muziek completeren het aanbod. 

In het grote jubileumjaar van 1250 jaar Deventer viert boekhandel Praamstra zijn eigen feestje vanwege het 125-jarig bestaan met een jubileumprogramma vol lezingen, boekpresentaties, interviews met auteurs en tal van andere activiteiten. Het laat zien dat Praamstra de toekomst met vertrouwen tegemoet gaat, maar van achteroverleunen kan geen sprake zijn. Een boekwinkel van deze omvang moet zich blijven vernieuwen om te overleven in het geweld van de grote internetboekhandels. 

Het is een prachtige ironie dat de werkwijze van de hedendaagse boekhandel Praamstra veel weg heeft van die van de grote boekverkopers uit de gloriedagen van Deventer Boekenstad in de vijftiende eeuw, toen boekwinkels de intellectuele en culturele broedplaatsen van de stad waren. Daarmee levert Praamstra op voorbeeldige wijze een bijdrage aan Deventer als boekenstad en is een aanjager van het culturele leven in de binnenstad. 

 

Salon de Praam exposeert
Paul van Dongen

Debuut roman van Wibo Kosters


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.