Geschiedenis van Deventer

Tat Tvam Asi

Papyrus

Wandelen met Voskuil

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor leestips

Judith Schalansky
klik voor groot formaat

Madoc

Pakje kunst

Praamstra is op 23 december ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer. Daarmee wordt uiting gegeven aan de bijzondere betekenis van 125 jaar Praamstra in Deventer. De winkel viert dit jaar haar 125-jarig bestaan, want al in 1893 begon de boekhandel aan de Lange Bisschopstraat.

gulden boek artikel
Boekhandel Praamstra is in 125 jaar uitgegroeid tot een waar boekenpaleis in Deventer
, met hoge wanden en hoge houten boekenkasten. Waar talloze boekwinkels in het land de crisisjaren niet hebben overleefd of zijn verworden tot veredelde stationskiosken, kent Praamstra nog altijd een opvallend uitgebreid assortiment van zowel nieuwe als antiquarische boeken. Sterktes van Praamstra zijn als vanouds de rubrieken geschiedenis en kunst, regionale uitgaven, poëzie en literatuur, kinderboeken, psychologie en filosofie, sport en management. Cd’s met klassieke muziek completeren het aanbod. 

In het grote jubileumjaar van 1250 jaar Deventer viert boekhandel Praamstra zijn eigen feestje vanwege het 125-jarig bestaan met een jubileumprogramma vol lezingen, boekpresentaties, interviews met auteurs en tal van andere activiteiten. Het laat zien dat Praamstra de toekomst met vertrouwen tegemoet gaat, maar van achteroverleunen kan geen sprake zijn. Een boekwinkel van deze omvang moet zich blijven vernieuwen om te overleven in het geweld van de grote internetboekhandels. 

Het is een prachtige ironie dat de werkwijze van de hedendaagse boekhandel Praamstra veel weg heeft van die van de grote boekverkopers uit de gloriedagen van Deventer Boekenstad in de vijftiende eeuw, toen boekwinkels de intellectuele en culturele broedplaatsen van de stad waren. Daarmee levert Praamstra op voorbeeldige wijze een bijdrage aan Deventer als boekenstad en is een aanjager van het culturele leven in de binnenstad. 

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor