U kunt op vier manieren bij ons bestellen:

rechtstreeks per email of via het bestelformulier of telefonisch (0570-675925) of via de webshop om af te halen in de winkel of om thuis te laten bezorgen.

 

Maandag 16 oktober komt Paul Holthuis vertellen over zijn nieuwe boek 'De kleine man met het grote beginsel'

                     

Op maandag 16 oktober komt auteur Paul Holthuis vertellen over zijn nieuwe boek. Maak kennis met Jan Stoffel, de hoofdpersoon van dit fascinerende verhaal. 

de kleine man 265In de negentiende eeuw vestigt de Zaanse houtzager Pieter Stoffel zich in Deventer. Zijn zoons bouwen de houtfirma uit tot een florerend, sociaal familiebedrijf. ‘Bij Stoffel kun je oud worden,’ zegt men. Zoon Jan, de hoofdpersoon van dit boek, ontwikkelt zich tot een gedreven maatschappijcriticus. Het doopsgezinde geloof vormt zijn baken, inspiratie ontleent hij aan de ideeën van econoom Henry George, industrieel Michael Flürscheim en socioloog Franz Oppenheimer. Met alle drie raakt hij bevriend.

Het onrecht in de samenleving wil hij bestrijden met landnationalisatie, de onteigening van particulier grondbezit. Zijn vele artikelen, brochures en boeken leveren hem intensievere contacten in Duitsland en Engeland op, waar hij in 1906 verschijnt voor een parlementaire enquêtecommissie. Hij gaat de politiek in, zet zich in voor het kiesrecht van man en vrouw en belandt in 1897 in de Tweede Kamer. Maar voor de liberalen is hij te socialistisch, voor de socialisten te liberaal.

'Een fascinerend boek over een autonoom denker en zijn omgeving.' – Maarten G.J. Duijvendak, emeritus hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis

Mis deze presentatie niet en kom meer te weten over een man die de geschiedenis heeft getekend!

Paul Holthuis – ‘De kleine man met het grote beginsel. Jan Stoffel (1851-1921) en de sociale kwestie’
Paperback, € 24,99

Datum: maandag 16 oktober 2023 
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Paul Holthuis
De kleine man met het grote beginsel

Charlotte Dematons 
Sinterklaas

Ilja Leonard Pfeiffer
Akibiades

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23

Arnout van Cruyningen
De Hanze

Bruce Springsteen Compleet 265


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info