Salon de Praam presenteert recent werk van kunstenaar
Harald van Noordt.

van noordt

"Bij mijn werk past eigenlijk geen 'artist statement'. Sfeer, suggestieen evocatie spelen een veel belangrijker rol dan de stelligheid van een statement.

Geïnspireerd door de klassieke landschapskunst uit China en Japan maar zeker ook door het impressionisme, probeer ik 'natuurgetrou te zijn. Letterlijk, trouw aan de natuur, waar ik onderdeel van ben. De werken zijn verwijzingen naar slootjes, wilgen, rietkragen en wateroppervlaktes, zo van: 'Kijk eens, mooi hè?' Een verwijzing - geen exacte afbeelding; ongeveer is goed genoeg - en een vraag om instemming.


Een poging om mezelf te herinneren 'niet overhaast voorbij te gaan aan de feestelijke opgang van de verschijnende wereld'  van schoonheid geven, dan graag!' '

Bij de tentoonstelling wordt het handgebonden boekje "Chrysanthemums" gepresenteerd. De tekeningen en haiku's zijn van Harald van Noordt. De vormgeving en binding zijn verzorgd door Janine Vos de Mooij. Het boekje is verschenen in een oplage van 40 genummerse en gesigneerde exemplaren.

In de vitrine: een liefdesverhaal

De samenwerking tussen Harald en Janine kreeg een vervolg in de ontwikkeling van Amsterdams Marmer. Door een liefde voor papier, water, verf, ambacht en elkaar is in het papieratelier op IJburg Amsterdams Marmer ontstaan. Het is een ongekamde en eigentijdse vorm van papier marmeren, die de architectuur in de grachten weerspiegelt.

Meer informatie op haraldvannoordt.com

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Paul Holthuis
De kleine man met het grote beginsel

Charlotte Dematons 
Sinterklaas

Ilja Leonard Pfeiffer
Akibiades

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23

Arnout van Cruyningen
De Hanze

Bruce Springsteen Compleet 265


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra