Geschiedenis van Deventer

Tat Tvam Asi

Papyrus

Wandelen met Voskuil

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor leestips

Judith Schalansky
klik voor groot formaat

Madoc

Pakje kunst

Alexander Reeuwijk, Kester Freriks, Dik van der Meulen
Drie auteurs over de natuur.

Binnen het boekenweekthema organiseert boekhandel Praamstra een avond met 3 auteurs die hun sporen hebben verdiend met boeken over de natuur. Alexander Reeuwijk zal Dik van der Meulen en Kester Freriks interviewen, waarna ze met elkaar in gesprek gaan.

Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger.Hij reisde dwars door de Indonesische natuur in het spoor van zijn idool Alfred Russel Wallace. Het boek dat hij erover publiceerde, Varanen, orang-oetans en paradijsvogels ,reizen met Alfred Russel Wallace door Indonesië is net herdrukt.Deze uitgave bevat tevens een fotokatern met prachtige beelden uit Indonesië.Daarnaast schreef hij het voorwoord voor een facsimile uitgave van de Nederlandse Vogelen van Nozeman.Vorig jaar verschenen van zijn hand Achter de sluier het land, over zijn reizen door Iran en Voyage of discovery, een fraai boek over de Asian Library van de Universiteit Leiden.

Kester Freriks is auteur van romans en van vogel- en natuurboeken. Met boeken als De valk. Over valkerij en wilde vogels (bekroond met de prijs voor het mooiste omslag), Vogels kijken. Alle driehonderd Nederlandse vogelsoorten en Verborgen wildernis. Over ruige natuur en kaarten in Nederland vestigde hij zijn naam als natuurschrijver. Vorig jaar publiceerde hij zijn voettocht Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei dat de pers een boek noemde 'om van te houden'.
In de Boekenweek 2018 verschijnt het gloednieuwe Stilte, ruimte, duisternis. Verkenningen in de natuur, waarin hij zelfs tot diep in de nacht op zoek gaat naar stilte en duisternis in ons land, zoals het vroeger was. Zijn boek over de Waddenzee (De kleuren van het wad) stond op de Long List van de Jan Wolkersprijs.

Dik van der Meulen is neerlandicus en schrijft over uiteenlopende onderwerpen. Voor zijn biografie van Multatuli werd hij in 2003 bekroond met de AKO Literatuurprijs.Voor zijn boek over koning Willem II kreeg hij in 2014 de Libris Geschiedenis Prijs.Zijn meest recente boek is De kinderen van de nacht. Over wolven en mensen.Dit boek is een zoektocht naar de wilde wolf,naar die van Roodkapje én naar de wolf in de mens.Behalve een zinnebeeld van wreedheid en vraatzucht blijkt de wolf het symbool van mystieke krachten en seksuele oerdriften;een dier dat naast angst ook bewondering en genegenheid oproept.Voor dit boek kreeg hij de Jan Wolkers Prijs 2017.

Dinsdag 13 maart, aanvang 20 uur
Boekhandel Praamstra ,Keizerstraat 2,entree € 10,00 incl. koffie en een drankje.
Reserveren in de winkel, telefonisch ( 0570-675925 )
of via de het aanmeldingsformulier >>

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor